Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πυρασφάλεια - Καλοκαίρι 2014




Την Πέμπτη 24/4/2014 πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Παγγαίου σύσκεψη με θέμα την πυροπροστασία. Παραβρέθηκαν εκπρόσωπος της Περιφέρειας, του δήμου Παγγαίου της Πυροσβεστικής της Αστυνομίας, ο αντιδήμαρχος καθαριότητος, πρόεδροι κοινοτήτων και εθελοντές.

Συντονιστής ήταν ο κ. Θ.Τσαβδαρίδης. Την Δράση Παγγαίου ΥποστηρίΖΩ  εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος τομέα περιβάλλοντος Γιάννης Κανίογλου και ο Γιάννης Κατσαρός. 

Έγινε μια εποικοδομητική ενημέρωση και συζήτηση μεταξύ των παραβρισκόμενων για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών εν όψει της θερινής περιόδου καθώς και διάφορες τοποθετήσεις από τους παραβρισκόμενους. Υπάρχει κοινή διαπίστωση ότι χρειάζεται σωστή οργάνωση και πληροφόρηση για να γίνει αποτελεσματική η αντιμετώπιση των πυρκαγιών καθώς και σωστός οργανωτικός σχεδιασμός από όλους τους εμπλεκομένους φορείς. 

Η δυσκολία εντοπίζεται στο ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και πιθανότατα να αλλάξουν τα πρόσωπα την καλοκαιρινή περίοδο. Βέβαια επειδή το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια, οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι: εθελοντικές ομάδες παρακολούθησης των δασών, ετοιμότητα των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, ετοιμότητα της πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δασαρχείου κ.ά.. 

Αυτό που έκανε αρνητική εντύπωση ήταν η μεγάλη απουσία προέδρων τοπικών συμβουλίων, δημοτικών συμβούλων, υποψηφίων δημάρχων , καθώς και εθελοντών για να ενημερωθούν. Το συμπέρασμα δυστυχώς επιβεβαιώνει τον κανόνα της αφ’ ενός της ελάχιστης συμμετοχής στον εθελοντισμό και αφ’ εταίρου, πως πολλά που μας συμβαίνουν ή θα μας συμβούν οφείλονται στην καλή ή στην κακή μας τύχη και όχι στην οργάνωσή μας. 

Οι εκπρόσωποι της Δράσης Παγγαίου ΥποστηρίΖΩ δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν και φέτος στην Πυρασφάλεια με τους εθελοντές που συμμετείχαν τον προηγούμενο χρόνο και ζητούν από τους συμπολίτες να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο τηλέφωνο του Γιάννη Κατσαρού (6947948897)

                                    Για την Δράση Παγγαίου ΥποστηρίΖΩ
                                                 Γιάννης Κανίογλου
                                        Υπεύθυνος Τομέα Περιβάλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου