Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Υλοποίηση προγραμμάτων συμβουλευτικής και κατάρτισης


Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και συγκεκριμένα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα ανέθεσε στην Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) την«Υλοποίηση προγραμμάτων συμβουλευτικής και κατάρτισης με σκοπό την αντιμετώπιση των απολυμένων-ανέργων στους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας-Διακίνησης και Συντήρησης Αυτοκινήτων και Κατασκευών Δομικών Υλικών για τις οκτώ Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου 1 (Σύγκλιση) και για τις τρεις περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» με ίδια μέσα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».
Η λογική της παρέμβασης μέσω της προτεινόμενης πράξης, στηρίζεται στην κρίση που πλήττει τη χώρα και ειδικότερα στην πτωτική πορεία των συγκεκριμένων κλάδων, σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να απειλείται η βιωσιμότητά τους.
Οι παραπάνω πράξεις στοχεύουν στον έγκαιρο απολογισμό των προσόντων και των επαγγελματικό προσανατολισμό σε νέες ειδικότητες συνολικά για 5.880 απολυμένους - ανέργους που προέρχονται από τους τρεις παραπάνω αναφερθέντες κλάδους καθώς και το σχεδιασμό και την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης/ επανακατάρτισης.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δύο Δράσεις:
Δράση 1: Συμβουλευτική - Επαγγελματικός Προσανατολισμός
Ο σκοπός της Δράσης 1 είναι  ο επαγγελματικός προσανατολισμός μέσω συμβουλευτικής  των ανέργων-απολυμένων από τους κλάδους του Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας-Διακίνησης και Συντήρησης Αυτοκινήτων και Κατασκευών Δομικών Υλικών με στόχο τον έγκαιρο απολογισμό των προσόντων τους και τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους σε νέες ειδικότητες αυτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υψηλή ανεργία που πλήττει τους 3 αυτούς κλάδους.
Δράση 2: Παρακολούθηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης
Η Δράση 2 θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τη Δράση 1, μετά τον προσδιορισμό των εκπαιδευτικών ελλείψεων κάθε απολυμένου-ανέργου, ώστε να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν προγράμματα κατάρτισης ή και επανακατάρτισης, με στόχο την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και τεχνικών, για να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί η ευελιξία-κινητικότητά τους καθώς η πρόσβαση τους στην αγορά εργασίας. Τα προγράμματα κατάρτισης θα σχεδιαστούν από επιτροπή επιστημονικού προσωπικού και συνεργατών-εκπαιδευτών της ΕΕΔΕ και εκπροσώπους των κλαδικών φορέων καθώς και εκπροσώπων των επιχειρήσεων οι οποίες προτίθενται να απορροφήσουν τους καταρτιζόμενους, με βάση τα αποτελέσματα που θα προκύψουν στη Δράση της Συμβουλευτικής.
Η παρακολούθηση των προγραμμάτων κατάρτισης διάρκειας 280 ωρών είναι επιδοτούμενη με €5 (μικτό) ανά ώρα κατάρτισης (280ώρες Χ 5€ = 1400 € μικτά).
Η ΕΕΔΕ και το Επιμελητήριο Καβάλας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.
Προϋπόθεση συμμετοχής είναι ο υποψήφιος να είναι απολυμένος-άνεργος από επιχείρηση που ανήκει σε έναν από τους παρακάτω κλάδους:
- Λιανικό Εμπόριο,
- Εμπορία, Διακίνηση και Συντήρηση Αυτοκινήτων
- Κατασκευές Δομικών Υλικών
Απαραίτητα Δικαιολογητικά Ένταξης στο Πρόγραμμα
1. Αίτηση
2. Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
3. Επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας
4. Βεβαίωση εργοδότη ή άλλο δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η συνάφεια της δραστηριότητας με τους παραπάνω κλάδους τη χρονική περίοδο 2008-σήμερα.
5. Πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα
6. Πρόσφατη φωτογραφία
Κάθε υποψήφιος μπορεί να καταθέσει ή να αποστείλει μία μόνο αίτηση συμμετοχής συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αποκλειστικά στα κεντρικά γραφεία της ΕΕΔΕ.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή 29/11/2013.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Καβάλας τηλεφωνικά με την κα.Μαυρομμάτη Σούζη στο τηλ: 2510 222212, με εσωτερική γραμμή 4 και τον κ. Δούβλο Χρίστο με εσωτερική γραμμή 11.   
 
Πηγή: Επιμελητήριο Καβάλας            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου