Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αποστολή Υπογραφών στο Υπουργείο Υγείας & Aποκατάσταση της πλήρους αλήθειας


Θέλουμε να ενημερώσουμε τους 3178 πολίτες του Δήμου Παγγαίου ότι τελικά με αρκετή καθυστέρηση και χωρίς δική μας υπαιτιότητα παραδόθηκαν στο υπουργείο Υγείας οι υπογραφές τους από τον δήμαρχο κ Βασίλη Ξουλόγη συνοδευόμενο από τον βουλευτή Καβάλας κ. Γιάννη Πασχαλίδη.


Οι υπογραφές παραδόθηκαν στην υφυπουργό κα Ζέτα Μακρή λόγω απουσίας του υπουργού στο εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τους υπευθύνους του Υπουργείου ότι είναι πολύ δύσκολο να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας με γιατρούς, γιατί υπάρχουν πολλές αποχωρήσεις ιατρών και οι προσλήψεις που πραγματοποιούνται είναι ελάχιστες. Σημειωτέον ότι στο Κ.Υ. Ελευθερούπολης σε σύνολο έντεκα (11) ιατρών που υπηρετούσαν το 2008 σήμερα υπηρετούν μόνο επτά (7) σύμφωνα με το υπόμνημα (συνημμένο αρχείο 1) που στάλθηκε μαζί με τις υπογραφές του συντονιστή διευθυντή του Κ.Υ. και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (egesyk.blogspot.gr) στις 7/5/2013.

Επίσης, όσον αφορά τους οδηγούς ασθενοφόρου υπάρχει ενδεχόμενο να καλυφθεί μία θέση εφόσον κατατεθεί τροπολογία στην Βουλή.

Για το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχουμε καμία πληροφόρηση.

Πραγματικά μας εκπλήσσει το δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ της 7/11/2013 (συνημμένο αρχείο 2), ότι υπάρχει μόνο μία κενή θέση ιατρού στο Κέντρο Υγείας. Επίσης σύμφωνα με το ανωτέρω δημοσίευμα πρόκειται να παραληφθεί ένα ασθενοφόρο «δωρεά» από τον Ερυθρό Σταυρό Ιταλίας στις 13/12/2013 κατόπιν ενεργειών του Βουλευτή Καβάλας κ. Γιάννη Πασχαλίδη και θέλουμε να τον συγχαρούμε για αυτή την προσπάθεια.

Παράλληλα βέβαια, καλό θα ήταν μαζί με το νέο ασθενοφόρο να έχουμε οδηγούς, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που συνεχώς μας υπόσχεται το ελληνικό κράτος από το 2008 όποτε και ξεκίνησε η απαξίωση του Κ.Υ. Ελευθερούπολης.

Το Κίνημα Εθελοντών Πολιτών ΥποστηρίΖΩ δεν θέλει απαξιωμένο Κέντρο Υγείας και ούτε διαδίδει φήμες για πιθανό «κλείσιμο» του, όπως κακώς διαδίδουν κάποιοι «καλοθελητές» για διαστρέβλωση της αλήθειας, καθώς φοβούνται και ενοχλούνται όταν ο πολίτης διεκδικεί τα αυτονόητα.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας παραπέμπουμε στο διακηρυκτικό μας κείμενο για το Κέντρο Υγείας (συνημμένο αρχείο 3) που συνόδευε την συλλογή υπογραφών (συνημμένο αρχείο 4) και σας πληροφορούμε ότι μέσα σε αυτούς που υπόγραψαν ήταν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και ο Δήμαρχος, η Ιερά Μητρόπολης Ελευθερούπολης με δικό της ψήφισμα από τις 16/2/2013 (συνημμένο αρχείο 5). Από όλους τους πολίτες που ενημερώθηκαν, μόνο δύο αρνήθηκαν να υπογράψουν και να στηρίξουν τη δράση μας. Δεν νομίζουμε ότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν αντιπολιτευτική διάθεση, αν και αυτό αφήνεται να εννοηθεί από το δημοσίευμα.
 
Συνημμένο Αρχείο 1
 
Συνημμένο Αρχείο 2
Το άρθρο της Πρωινής
 
Συνημμένο Αρχείο 3
 
 Συνημμένο Αρχείο 4
 

Συνημμένο Αρχείο 5



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου