Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μήνυμα Ανθρωπιάς



ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα πληροφορούμαστε ότι τα πράγματα για μας γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Η ανεργία μεγαλώνει, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται δραματικά, το χρήμα στερεύει από την αγορά. Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Η εξαθλίωση και ο ζόφος που μας επιβάλλεται, μας εξουθενώνει και μας αποστερεί από κάθε δύναμη αντίδρασης. Ο καναπές μας γίνεται ο τάφος της ψυχής μας. Αφηνόμαστε να βουλιάζουμε σε μια κατάθλιψη που μας οδηγεί σε πλήρη απραξία.

Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του ασφαλή. Αυτή η κατάσταση μοιάζει με επιδημία. Καθημερινά κολλάνε όλο και περισσότερα άτομα. Σήμερα είσαι εσύ, αύριο εγώ. Η κρίση βαθαίνει. Αυτή η κρίση όμως ας μείνει μόνον στην οικονομία. Να μην γίνει κρίση στις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν είμαστε μόνοι μας.

Συμπολίτες. Ας μην χάσουμε την ανθρωπιά μας. Ας ενώσουμε όλοι τα χέρια μας, να πάρουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον. Να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Μια κουβέντα συμπαράστασης, ένα κιλό πατάτες, ένα φάρμακο που λείπει, μπορεί να γίνει η σανίδα που δεν θα αφήσει τον συμπολίτη μας να βουλιάξει.

Φίλοι μας. Σηκωθείτε από τους καναπέδες και σταματήστε το μοιρολόι για την δραματική κατάσταση. Η κοινωνική δράση μπορεί να γίνει η σωτηρία του συνανθρώπου μας, αλλά και η σωτηρία της ψυχής μας.
Είθε να περάσουμε τις γιορτές με αγάπη και ειρήνη στις ψυχές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου